Kyckling

Kyckling i curry

IMG_1697

Hej 🙂 Gillar du som jag kyckling i curry 🙂 Blir aldrig samma ingredienser när jag lagar rätten, jo bara om det är ett speciellt recept jag blir sugen på 😉 Vill man, har man ris till eller som vi – bara en enkel sallad. Smaklig spis Kram Jeanette♥

Detta behövs till 4 personer

1 skvätt olja att steka i

1 kg strimlade kycklingfiléer

1 fint hackad gul lök

1 fint hackat rött äpple

1 burk kokosmjölk

3 dl laktosfri grädde

2 kycklingbuljongtärningar ( kung markatta tex )

2 skivade morötter

3 msk gul currykrydda

1 tsk gurkmeja

salt och svartpeppar

Gör så här

Bryn kycklingen på ganska hög värme i oljan. Tillsätt curryn & gurkmeja och fräs en stund tillsammans.

Vänd ner lök, morötter och äpple. Stek ett par minuter, smula ner buljongtärningarna och häll i kokosmjölk och grädde.

Koka upp och rör om under tiden. Låt grytan puttra ca 20 minuter smaka sedan av med salt & nymalen svartpeppar.

DSC00005 (8)

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.