tillbehör

Svampsås

Hej hej,
 
Här kommer ett gott recept på en svampsås vi brukar göra. Oftast så har vi den till köttbullar och potatismos mums!
Ha en fin dag Skärtorsdag Kram
 
 
 
Svampsås
 
1 klick smör
1 riven schalottenlök
ca 6 stora skivade champinjoner
1 svampbuljongtärning
3 dl grädde
2 dl vatten
salt & nymalen svartpeppar
1 msk tamarisoja
redning – vatten & mjöl
 
Gör så här
 
Fräs svampen i smöret och tillsätt löken när svampen mjuknat. Häll i grädde, vatten, soja och smula ner buljongen. Låt såsen puttra en stund. Blanda ihop redningen och tillsätt lite i taget under vispning tills konsistensen på såsen är som du vill ha den. Låt såsen puttra en liten stund och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
 
Inlagd gurka
 
tunt skivad gurka
1 del 12% ättika
2 delar socker
3 delar vatten
finhackad persilja
 
Köttbullar
 
1 riven liten gul lök
1 ägg
1 dl mjölk
500 gr blandfärs
1 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
3 msk skorpmjöl
 
Gör så här
 
Blanda ihop alla ingredienserna, rulla till köttbullar. Hetta upp en stekpanna med en ordentlig klick smör i och stek dem gyllenbruna. Servera med potatismos/ rostad potatis eller stekt potatis, inlagd gurka och lingonsylt.
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.