pasta, ris & potatis

kantarell & gorgonzolapasta

 
Detta måste ni prova sååå gott ☺
 
Kokt pasta till 4 tex fettuccine
ca 100 gr gorgonzolaost
170-200gr kantareller jag köpte torkade som motsvarade 170gr färska
en klick smör att steka kantarellerna i
5 dl grädde 
1dl vitt vin
1 tsk grönsaksbuljongpulver
lite salt
nymalen svartpeppar
2 msk mjöl utrört i lite mjölk Att reda såsen med
 
Gör så här
Stek kantarellerna i smör Salta och peppra. Använder du torkade följ instruktionerna på påsen och stek sedan i smör salta & peppra.
Häll grädde vitt vin grönsaksbuljongpulver och redningen i en kastrull.Vispa samman och koka upp. Tillsätt osten, låt den smälta och låt såsen småputtra ett litet tag. Tillsätt kantarellerna i såsen blanda runt och smaka av med salt & svartpeppar.
Blanda pasta med såsen lägg upp på tallrikar toppa med parmesan och hackad persilja.
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.