baka

KitKat kladdkaka

Hej hej,
här har det bakats en hel del 🙂 tar nog igen efter en lång tids frånvaro på den fronten. Receptet på kladdkakan kommer från gulliga Simona som driver bloggen Cookies and sweets  in och kika, massor av vackra bilder på fantastiska bakverk. Jag har ändrat endast en ingrediens och det är vaniljessens + att jag fyllt kakan med Kit Kat choklad så gott!
 
 
 
Kladdkakan
 
100 g smör
100 g choklad 
2 st ägg 
2 msk ljus sirap 
2 dl strösocker 
2 dl vetemjöl 
1 msk kakao 
1 tsk äkta vaniljpulver ( jag tog vaniljessens ) 
1 krm bakpulver 
2 krm salt
 
gör så här
 
Hacka chokladen och smält smöret. 
Lägg i chokladen i smöret så den smälter. 
Vispa upp äggen tillsammans med sockret. 
Rör samman torrvarorna i en bunke. 
Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt vaniljessens ( om du använder det ) och sirapen. 
Rör sedan ner torrvarorna och blanda till en smet. 
Häll smeten i springform ca 18 cm som har ett bakplåtspapper i botten och som går upp på kanterna ( eller smöra och bröa den. Gärna med kakao för att få en finare kant på den )

Dela Kit Kat chokladen i stavar och sen kan du dela dem på hälften.
Tryck ner ca 3/4 av chokladen i smeten. Spara resten till toppingen.
Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten.
Låt kakan svalna helt och sätt in i kylen.
 
 
 
fyllning & topping
 
3 pkt Kit Kat de som innehåller 4 stycken bitar
 
frosting
 
antingen vispar du upp grädde med vanilj och brer över eller har det sidan om
eller så gör du denna frostingen och brer över kakan.
 
100 gr rumstempererat osaltat smör skuret i kuber
3 dl florsocker
200 gr philadelphia
1 tsk vaniljextrakt
1 dl vispad grädde
 
 gör så här
Vispa grädden fluffig i en skål, inte för hårt.
I en annan skål vispa smör, philadelphia, vaniljessens och florsocker krämigt. Blanda ner grädden.
Bred över så mycket frosting du vill ha,
Strö över resten av Kit Kat chokladen och ställ kakan i kylen tills den ska serveras.
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.