baka

Helgens kladdkaka

Kladdkaka går alltid hem. Toppad med vaniljgrädde, björnbär och fint hackad dajm. Så gott! Jag gillar när kladdkakor är högre så att bitarna blir rejälare. Formen jag använde är 20 cm i diameter men i originalreceptet används en form som är 23 cm i diameter. Det går bra med vilken som, min som var mindre står ca 5 minuter extra i ugnen. Tänk på att kanten på kakan är fast och mitten är lite lös.
Klä både botten och kanter med bakplåtspapper så smidigt! Klipp till remsor som ska sitta på kanterna och smörj formens kanter först så sitter remsorna på plats. Detta receptet kommer från fantastiska receptkreatören Camilla ❤ ☺ Prova denna 😉

Kladdkakan

225 g smör

3,5 dl strösocker

2,25 dl brunt farinsocker strö

1 msk vaniljsocker

4 stora ägg

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

Jag har toppat med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker, björnbär och fint hackad dajm

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader och fodra en springform med diameter på 20 – 23 cm med bakplåtspapper. Smörj formens kanter först så att bakplåtspappret sitter fast.

Smält smöret i en kastrull. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en skål till en jämn smet och häll i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite lös.

Låt kakan svalna och låt den sedan stå i kylen gärna tills nästa dag.

Spritsa eller bre ut grädden på kladdkakan och toppa med tex björnbär och strö över fint hackad dajm.

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.