pasta, ris & potatis

Trattkantarellpasta

Middagstips↑ Så mycket smak och enkelt att svänga ihop. Beroende på hur hungrig man e eller inte e så kan jag nog säga att det räcker till tre middagsgäster. Har man en stor härlig sallad till, kanske något gott bröd kan det räcka till fyra. Här delade två hungriga på hela härliigheten utan något till. Proppmätta, phu 😉

Idag kommer det en efterlängtad leverans från Naturligt kött <3  Ser så fram emot detta. Tänk att så många inte vet hur det går till på slakterier och i djurtransporter till slakterierna. Jag skriver det här för att jag är en djurvän, djur förgyller livet och inget djur ska lida och fara illa för att vi vill äta kött.
Det finns schyssta alternativ. Och Naturligt kött  är ett av dem.  När inte vinsten går före djurens välmående. Ät mindre kött istället och köp från bönder som har hjärtat på rätt plats. Inte för vinnings skull..
Här kommer receptet på Trattkantarellpastan
Detta behöver du
kokt valfri pasta
smör att steka i
1 påse torkade trattkantareller ( mycket smak i dessa )
1/2 finhackad bananschalottenlök
salt & nymalen svartpeppar
3 dl grädde
1 dl riven italiensk hårdost
hackad bladpersilja att toppa med.
Så här gör du
Börja med trattkantarellerna och förbered dem enligt förpackningen.
Krama sedan ur vattnet.
Fräs kantarellerna i lite smör salta & peppra. Spara undan lite  som du toppar med sedan,
Tillsätt lite mer smör och löken i pannan. Fräs  en liten stund och tillsätt sedan grädden.
Låt såsen koka upp och sänk värmen lite. Tillsätt den rivna osten, blanda runt.
Såsen ska få småputtra ltills den tjocknat lite.
Blanda ner varm pasta lite i taget tills du tycker det är lagom men fortfarande krämigt och lite såsigt.
Häll upp i skålar toppa med de sparade trattisarna, persilja, lite flingsalt, nymalen svartpeppar och kanske lite mer riven ost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.