sallad,  Vegetariskt

En enkel grekisk sallad

Du behöver

kokt ägg 1/ person

blandsallad tex rucola, isberg, babyspenat

oliver

tomater i grova bitar

gurka i grova bitar

feta eller salladsost

rödlök skuren i tunna klyftor

en skvätt olivolja

balsamico

skivad stekt halloumi

flingsalt & nymalen svartpeppar

Så här gör du

Koka äggen, jag lägger kylskåpskalla ägg ( 3 grader ) i kallt vatten och sätter plattan på högsta effekt i detta fall 9:an. Låter vattnet koka upp och direkt sätter ner till 7:an. Därefter kokar jag dem i 6 minuter för lite krämighet mitt i ägget. Kyl omgående och låt dem ligga i det kalla vattnet tills äggen inte längre är varma men ändå lite lite ljumma.

Blanda samman gurka, tomater, oliver, rödlök, sallad, olivolja och balsamico, lite salt & nymalen svartpeppar i en skål. Lägg upp på tallrik och toppa med ägghalvor och halloumi.

Muums!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.