asiatiskt,  dressing & röror,  Kyckling

Nuoc cham – sås och Bosarp kylling

I perioder blir jag så ofantligt sugen på asiatisk mat. Denna gången blev det en nudelrätt med grillade ekologiska kyllingbröst med skinnet på och endast kryddade med salt & peppar från Bosarp. Det är värt varenda krona för dessa filéerna och kan inte jämföras med köttet från kycklingar som inte får se dagens ljus. Hellre att köpa mindre för en dyrare peng för köttets konsistens + smak och att kyllingarna haft det bra. Såsen hittade jag på DN, en söt stark frisk dressing som smaksätter hela härligheten. En alkoholfri Carlsberg passade bra till och det fanns i den senaste Smakbox . Prova och jag lovar, du blir inte besviken!

sås

  • 1 röd finhackad chili kärnorna borttagna
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 5 msk socker
  • 1/2 dl kokande vatten
  • 1/2 dl fisksås
  • 1 dl färskpressad limesaft ca 4 st

Blanda det heta vattnet med sockret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.

Du behöver

  • kokta äggnudlar 
  • mango skuren i stavar eller hur du vill
  • rostad lök
  • koriander
  • böngroddar
  • salladslök / vårlök
  • steka/ grillade kycklingfiléer gärna med skinnet på som du sedan skivar
tillbehör
yum!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.