LCHF,  pizza

LCHF pizza med mozzarella o serranoskinka

Hej hej!

Här kommer ännu ett gammalt recept på en så god lågkolhydrats pizza.

Detta behöver du till 1 pizza ( 2 personer )

4 ekologiska ägg

180 gr riven mozzarella

2 tsk fiberhusk

Topping

ca 4-5 skivor lufttorkad skinka tex Serrano,

Prosciutto di Parma och Prosciutto Crudo

1 burk pizzasås ( Mutti )

riven mozzarella

1 mozzarellaboll

basilikablad

svartpeppar och chiliflakes

Så här gör här

Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en lite större skål, häll i ost och fiberhusk. Vispa med elvispen och låt sedan smeten stå ca 10 minuter tills smeten tjocknat en aning. Rör om och bre ut smeten tunt med en slickepott på ett bakplåtspapper som du lagt på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Botten ska få färg. Ta ut plåten och höj ugnsvärmen till 250°, bred pizzasås över botten. Strö över de rivna ostarna, snåla inte. Dra isär skinkan i lite smalare remsor och fördela över osten. Dela mozzarellabollen i mindre bitar med fingrarna och fördela på pizzan. Krydda med nymalen svartpeppar och lite chiliflakes och lägg på några basilikablad. Sätt in i ugnen och låt pizzan vara inne tills ostarna smält. Lägg på lite extra basilikablad innan servering. Servera med tex pizzasallad och vitlökssås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.