fika,  LCHF,  plättor, våfflor,crepes

Cottage cheese plättor

Så gott!

Första gången jag åt detta var jag lite sådär till konsistensen och nu bara älskar jag dessa härliga plättarna som jag kan äta med gott samvete och i massor 🙂 Idag gjorde jag en enkel sockerfri hallonsylt med en aning av lite lakrits, så god. Recepten kommer här, ha en fin dag 🙂

Detta behöver du till

plättorna

  • 4 ekologiska ägg eller från frigående höns med tillgång till utevistelse
  • 2,5 dl keso
  • 1 msk fiberhust
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • lite nymalen kardemumma om du gillar det
  • valfritt fett att steka i

Gör så här

Vispa samman alla ingredienserna med en elvisp och låt sedan smeten stå och svälla ca 10 minuter. Smält fettet och klicka ut små plättor stek på medelvärme några minuter på var sida.

Detta behöver du till den sockerfria hallonsylten

  • 3 dl frysta hallon + ca 1/2 dl när såsen kokat
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk sötning tex Nick´s sugar replacement

Gör så här

Häll alla ingredienserna i en kastrull utom den halva dl hallon som ska vara till sen. Koka upp och rör om under tiden. Lägg sedan på ett lock ock låt sylten småkoka ca 7 minuter. Rör om då och då. Ta sedan bort locket ock rör om medans den puttrar en stund. Tillsätt sedan resten av hallonen rör om och låt hallonen tina. Låt svalna.

Servera plättorna med tex turkisk yoghurt och hallonsylten, M u m s

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.