Kyckling,  LCHF

Sweetcurry kyckling

Hej hej,

Här kommer ett smarrigt middagstips 🙂 . Servera tex pasta/ ris och sallad eller bara en sallad till. Lite krossade salta jordnötter är gott att toppa med.

Du behöver

  • ca 600 gr kycklingfilé i munsbitar
  • smör att steka i
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ca 1/2 dl sweet chilisås (tex kung markatta har en god)
  • 1 röd paprika i strimlor eller munsbitar
  • eventuellt lite sötning till paprikan
  • salt & svartpeppar
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk curry
  • 1/2 msk kycklingfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 5 dl grädde

Gör så här

Tillsätt smör i pannan och stek kycklingen, salta och peppra. Lägg åt sidan. Därefter steker du löken, vitlöken tillsätt paprikan, curry och eventuellt lite sötning. Fräs och lägg ner kycklingen, häll i grädde, fond, sambal och sweet chilisås. Koka upp och låt såsen småkoka tills den blir lite krämigare och tjockare. Servera med valfritt tillbehör och lite krossade jordnötter på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.