Kyckling,  LCHF

Sweetcurry kyckling

Hej hej,

Här kommer ett smarrigt middagstips 🙂 . Servera tex pasta/ ris och sallad eller bara en sallad till. Lite krossade salta jordnötter är gott att toppa med.

Du behöver

  • ca 600 gr kycklingfilé i munsbitar
  • smör att steka i
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ca 1/2 dl sweet chilisås (tex kung markatta har en god)
  • 1 röd paprika i strimlor eller munsbitar
  • eventuellt lite sötning till paprikan
  • salt & svartpeppar
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk curry
  • 1/2 msk kycklingfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 5 dl grädde

Gör så här

Tillsätt smör i pannan och stek kycklingen, salta och peppra. Lägg åt sidan. Därefter steker du löken, vitlöken tillsätt paprikan, curry och eventuellt lite sötning. Fräs och lägg ner kycklingen, häll i grädde, fond, sambal och sweet chilisås. Koka upp och låt såsen småkoka tills den blir lite krämigare och tjockare. Servera med valfritt tillbehör och lite krossade jordnötter på toppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.