gratäng,  Kyckling,  LCHF

Kantarell & cognac kyckling

Kycklingfilé i kantarell & cognacsås

4-5 personer

ca 1 kg kycklingfilé delad i två delar på länden om du vill

1 klick smör

4 dl vispgrädde

1 burk creme fraiche gourmet kantarell & cognac

1 msk tamarisoja

1 vitlöksklyfta

1 msk kalvfond

salt & svartpeppar

( om du vill ha en krämigare sås, red av med ca 1 1/2 msk mjöl blandat i lite vatten )

Toppa eventuellt med stekt svamp & persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en stekpanna. Salta & peppra kycklingen. Stek i smör på båda sidorna tills de fått fin färg. Pressa ner vitlöksklyftan. Vänd runt filéerna i vitlökssmöret. Lägg över i en ugnsform.

Tillsätt alla ingredienserna till såsen och i stekpannan. Koka upp och tillsätt redning. Låt såsen puttra lite och häll den över kycklingen. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter. Stek upp lite kantareller och strö över kycklingen samt lite persilja om du vill.

Hoppas det smakar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.