Kyckling

Farsdag&fylld kycklingfilé

IMG_8151

God morgon och grattis till alla pappor idag 🙂 Barnens superpappa firas med present och hans favoriträtt idag och det är inget mindre än tacos <3 Så snart beger jag mig och fyller på grönsaks förrådet för mycket grönsaker och såser ska det vara till! Min egen pappa förlorade jag för många år sedan <3 några få år efter min mamma. Såna här dagar känns lite extra i hjärtat. Saknaden försvinner aldrig, men blir väldigt påtaglig dessa högtidsdagar.

 Till dagens favoriträtt nu;)  Det blir alltså tacos idag 😉 Det blir massa gott att välja på, det gör det hela ännu godare!

Vi åt fylld kycklingfilé härom dagen vilket är så gott, med en krämig sås och sötpotatis i Tefals actifry. Den är så himla bra och används flitigt. Ett tips nu inför jul kanske?

Ha en riktigt skön söndag Kram ♥

IMG_8153

fylld kycklingfilé

4 kycklingfiléer

2 mozzarellabollar

2 pkt bacon

lite färsk timjan

krydda med vitlökspeppar och lite chili

 

krämig vitlöks & pepparsås

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 tsk grovmalen svartpeppar

1  1/2 msk tamarisoja

1 tsk kalvfond

 

sötpotatis

3 stora sötpotatisar

4 msk olja

salt & svartpeppar

pressad vitlök eller vitlökspulver

torkad timjan efter smak

lite torkad rosmarin

gör såhär

Börja med att skala och skära sötpotatisarna i lite större munsbitar. Har du en actifry så lägg i dem där tillsammans med olja och kryddor. Vänta med att starta tills du börjar tillaga kycklingen.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär mozzarellan i skivor, skär ett djupt snitt i kycklingfiléerna och stoppa i mozzarella, lite timjan och krydda. Linda in filéerna i bacon och försök att linda så tätt det går så att inte mozzarellan flyter ut. Hetta upp en stekpanna, häll i en skvätt olja och bryn filéerna på båda sidor. De ska få lite fin färg. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen ca 25 minuter, samtidigt så sätter du igång actifryn. Eller så lägger du potatisen på en plåt och sätter in i ugnen, välj då varmluft. Känn efter om potatisen behöver vara längre i ugnen.

Hetta upp en kastrull, lägg i en klick smör. Fräs peppar och vitlök en liten stund, rör om hela tiden. Vitlöken ska inte få färg. Häll i resten av ingredienserna, koka upp och låt såsen puttra tills den tjocknat något ca 15 minuter, rör om då och då.

Servera kycklingfilén med sallad sötpotatis och såsen <3

IMG_8158      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.