fisk/skaldjur

Krämig vitlökslax

Hej hej☺ Ett gott och lättlagat lax recept både till vardag och helg. När du stekt laxen behåll de goda smakerna i pannan och gör såsen där i. Vill du så när rätten är klar lägg över i en ugnsform, sätt ugnen på grill och gratinera med lite extra parmesan tills det fått en fin gyllene färg. Hoppas du gillar det, ha en riktig trevlig dag♥

 
 
Krämig vitlökslax
4 port
olja och smör att steka i
4 laxfiléer
salt & citronpeppar
vitlökspulver
 
Sås
lite mer smör till pannan
1 finhackad schalottenlök
2-3 små mosade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
3 dl grädde
100 gr cream cheese
2 dl riven parmesan
1 fiskbuljongtärning
( vill du så red såsen med lite maizena blandat med lite vatten)
toppa med färska örter
 
Gör så här
Hetta upp en stekpanna, häll i olja och en klick smör. Krydda laxen med citronpeppar, salt & vitlökspulver stek laxen så den får färg på båda sidor.
Lägg laxen på ett fat.
I samma panna lägg i en klick smör fräs schalottenlök och vitlök under omrörning ca 1/2-1 minut. 
Tillsätt vinet och låt det koka tills det reducerat en aning, Tillsätt grädde, buljong, cream cheese och låt det puttra till såsen tjocknat till. Vill du ha den tjockare o krämigare tillsätter du lite maizena redning, liiite i taget och vispa hela tiden. När såsen småputtrat lite rör ner nästan all ost och lägg tillbaks laxen i pannan. Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. toppa med resten av osten.
Vill du kan du gratinera i ugnen på grillfunktionen tills den fått en vacker färg. Lägg isåfall över i en ugnsform strö över osten som är kvar och sätt in i ugnen ca 2-3minuter.

 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.