Kyckling,  LCHF

Minutfiléer i svampsås

Heej,
Frysta kylling minutfiléer är kanon att ha hemma tycker jag. De går snabbt att tina i micron och lätta att få till en god middag som inte tar så värst lång tid. Till 3 lunchgäster blev det stekta minutfiléer som sedan fick puttra klart i en härlig svampsås. Blir ni fler än 4 som ska äta rekommenderas att göra mer av såsen 😉
Kram
Detta behöver du
minutfiléer
smör & olja att steka i
salt & svartpeppar
1tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
sås
1 klick smör
1 finhackad schalottenlök
3 dl grädde
skivade kastanjechampinjoner valfri mängd jag tog ca 15 st inte så värst stora
1 pressad vitlöksklyfta
1 skvätt ca 1 msk tamarisoja
smaka av med salt & vitpeppar
toppa med
hackad färsk persilja
parmesan
gör så här
Krydda med vitlökspulver, paprika, salt & svartpeppar. Stek filéerna i smör & olja på båda sidorna tills de fått vacker färg. Lägg sedan över dem på en tallrik.
! samma panna lägger du i en till klick smör, fräs lök och svamp tills de fått färg. Tillsätt vitlöken och fräs en stund till. Häll i grädden och sojan. Sänk värmen lite och rör om. Låt såsen puttra tills den tjocknar lite, lägg i kycklingen och häll i saften som finns på tallriken.
Låt småputtra några minuter och var säker på att kycklingen är färdig.
Toppa med parmesan och persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.