asiatiskt

Soya Kylling

Hej hej ♥
Recepten ligger på hög och jag önskar jag var piggare än jag är 😉 Men efter arbete och allt annat pyssel på hemmafronten är längtan till soffan och alla bra serier prio ett hehe. Men nuu äntligen kommer ett fantastiskt recept på en enkel kinesisk soja kyckling. Receptet kommer från fantastiska Altasiatisk.no och det finns ingen ursäkt här att köpa färdigt från en kinesisk restaurang när det är mycket godare, mysigare att göra själv  o c h  billigare. Vill också säga att jag har gjort lite ändringar i receptet 😉
Ha en underbar helg Kram!

Detta behöver du till 4 portioner

600 g kyckling innerfiléer

olja att steka i

8 stora kastanjechampinjoner skurna i klyftor

( eller annan svamp du gillar )

1 paket pak choi grovt hackad( 1 stor eller två små )

nudlar till 4 personer

Soja sås

1 skivad banan schalottenlök

2 stora pressade vitlöksklyftor

2 stjärnanis

2 dl vatten

3 msk kinesisk sojasås

2 msk kikkoman sojasås

2 msk honung

1 msk socker

1 msk ostronsås

1 msk sesamolja

1 tsk grovmalen svartpeppar

ca 1 msk maizena redning blandat med liite vatten

Gör så här

Börja med att blanda samman alla ingredienserna till såsen och rör tills sockret lösts upp. Fräs kyckling och svamp i olja tills de fått lite färg. Häll ner såsen men spara redningen tills sen.

Koka upp i ca 3 minuter, sänk sedan värmen lite och låt småkoka 10 minuter.

Rör runt i grytan mellan varven och låt småkoka 10 minuter till.

Tillsätt redning lite i taget tills du får konsistensen du vill ha. Låt det puttra samman ca 2 minuter.

Tillsätt grovhackad pak choi, rör om och låt det precis bli varmt.

Servera med nudlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.