baka

Chokladbollar att älska

Du kan inte se det på dem. Sprängfyllda med nyttigheter och även den kräsnaste tycker om dem.

Jag kan säga att de tog slut aaalldeles för fort!
10 stycken blev det, ca 45 gr/ boll men du gör så små eller stora du vill ha.
Jag köpte färska Medjool dadlar har hört att de är kungen över alla dadlar. Hittar du inte dessa så köp andra färska, vet ärligt talat inte om det är så stor skillnad men dessa är lite större kanske så köp några extra isåfall 😉
Detta behöver du
1/2 dl kokosolja
3 dl havregryn
4 rutor mörk choklad 70% eller 85%
8 stora färska medjool dadlar
1 tsk vaniljessens ( finns i liten glasflaska i bakhyllan i affären)
ca 1 dl cashewnötter
3 msk kokt avsvalnat kaffe
1 krm salt
eventuellt lite vatten att spä smeten med om den blir lite för kraftig.
kokosflingor att rulla bollarna i
Så här gör du
Mixa cashewnötter grovt.
Smält kokosoljan i micron tills den e flytande. Hacka chokladen och lägg i den i oljan.
In i micron och kör en stund till tills chokladen smält.
Kärna ur dadlarna.
 Mixa alltsammans tills det har blandats och smeten är jämn. Spä eventuellt med lite vatten.
Rulla bollarna i finrivna kokosflingor. Sätt sedan in i kylen en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.