fisk/skaldjur

Helgens enkla smarriga skaldjurspaj

Lite genvägar och vips så har du en supergod paj att servera till lunch, kvällsmat, brunch, bjudning  ja när som helst. Gör en god sallad och en dressing och servera till. Till denna pajen hade jag köpt ett färdigt pajskal, så smidigt för den bekväma 😉
Ha en riktigt fin helg❤
Detta behöver du till pajen
1 pajskal
Fyllning
ca 200 gr handskalade räkor på burk ca elller om du skalar själv
ca 150 gr kavli kräftost
3 ägg
2 1/2 dl grädde
ca 2 msk hackad färsk dill
salt & nymalen svartpeppar
ca 2 dl riven smakrik ost
Toppa tex med
citronskiva rucola räkor och dill
Gör så här
Sätt ugnen på 200° Tryck ut pajskalet i en form, tex en springform. Nagga degen och sätt in i ugnen 10 minuter.
Därefter höjer du temperaturen till 220°
Under tiden vispa ihop ägg, kräftost , dill, salt och nymalen svartpeppar.
Fördela nästan alla räkor i botten av pajskalet, häll över fyllningen och strö över osten.
Grädda ca 20-25 minuter.
Låt pajen stå till sig ca 10 minuter och garnera den, servera med sallad och dressing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.