baka

Påskig kladdkaka

Älskar du med choklad?
Här kommer en ny kladdkaka som är toppad med lite påskigt godis. Grovhacka några Anthon Berg mandelägg och låt resten vara hela, bred grädde lite slarvigt över kakan och strö sedan över. Festligare så.
Du behöver
100 gr smör
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljessens
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 krm salt
2 msk kakao
4 rutor mörk choklad 70%
Topping
ca 2-3 dl grädde
1 msk vanilsocker
1 påse Anthon Berg mandelägg
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten av en springfrom 22 cm. Klipp bort överflödigt papper. Klipp två remsor av det som du klippt av. Stryk lite matfett på springformens kant och sätt dit pappers remsorna.
Smält smöret och grovhacka chokladen. Häll i chokladhacket i det smälta smöret. Håll det varmt.
Blanda samman resterande ingredienser i en skål och och häll över den varma smör/ chokladblandningen. Blanda samman med en slev eller ballongvisp. Vispa iiinte.
Häll smeten i formen och sätt in i mitten av ugnen ca 17 minuter. Smeten ska dallra lagom i mitten.
Låt kakan svalna och sätt sedan in i kylen, gärna över natten.
Vispa grädden fluffig tillsammans med vaniljsockret, Klicka eller bred ut slarvigt över kakan och strö över mandeläggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.