gratäng

Resterkocken

När man har en skål med kokt spagetti i kylen trollas det fram en vegetarisk gratäng men tomatsås, mascarponekräm och riven ost. Ett litet middagstips från mig.
 Du behöver till gratängen
kokt spagetti
1 burk Barilla tomatsås Classico
1 brk körsbärstomater på burk ( tex Mutti )
1 tunt skivad bananschalottenlök
2 tunt skivade/ rivna vitlöksklyftor
färsk bladspenat ( ta 2 rejäla nävar )
1 tsk farinsocker
salt & svartpeppar
Mascarponekräm
1 burk Mascarpone
2 rivna vitlöksklyftor
salt
Riven ost
 Gör så här
Sätt ugnen på 200° varmluft.
Hetta upp en gryta eller stekpanna och häll i olivolja.
Fräs lök & vitlök en liten stund. Häll ner tomatsås och körsbärstomaterna och rör om. Tillsätt farinsocker och bladspenat, låt såsen puttra en stund. Smaka av med salt & svartpeppar.
Blanda ihop mascarpone med salt & vitlök.
Smörj/ spaya botten av formen med matfett.
Häll ner spagettin i formen. Fördela såsen över och klicka ut mascarponekrämen lite som öar över gratängen. Strö över din favoritost jag hade goudaost hemma så den tog jag.
Sätt in i ugnen ca 10 minuter och ändra sedan till grillfunktionen några minuter så den får lite färg.
Servera som den är eller kanske med en basilika kvist och riven parmesan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.