
Resterkocken
När man har en skål med kokt spagetti i kylen trollas det fram en vegetarisk gratäng men tomatsås, mascarponekräm och riven ost. Ett litet middagstips från mig.
Du behöver till gratängen
kokt spagetti
1 burk Barilla tomatsås Classico
1 brk körsbärstomater på burk ( tex Mutti )
1 tunt skivad bananschalottenlök
2 tunt skivade/ rivna vitlöksklyftor
färsk bladspenat ( ta 2 rejäla nävar )
1 tsk farinsocker
salt & svartpeppar
Mascarponekräm
1 burk Mascarpone
2 rivna vitlöksklyftor
salt
Riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 200° varmluft.
Hetta upp en gryta eller stekpanna och häll i olivolja.
Fräs lök & vitlök en liten stund. Häll ner tomatsås och körsbärstomaterna och rör om. Tillsätt farinsocker och bladspenat, låt såsen puttra en stund. Smaka av med salt & svartpeppar.
Blanda ihop mascarpone med salt & vitlök.
Smörj/ spaya botten av formen med matfett.
Häll ner spagettin i formen. Fördela såsen över och klicka ut mascarponekrämen lite som öar över gratängen. Strö över din favoritost jag hade goudaost hemma så den tog jag.
Sätt in i ugnen ca 10 minuter och ändra sedan till grillfunktionen några minuter så den får lite färg.
Servera som den är eller kanske med en basilika kvist och riven parmesan.

