asiatiskt

Thai kylling cashew

Ibland är det bra när man läser ett recept ordentligt innan man lagar rätten 😉 Tur var ju att det blev gott, men kanske det hade varit godare med rätt ingrediens haha! Jag läste bara vit ättika och tog för givet att det skulle vara Perstorps ättika,, men icke. Det skulle vara thai ättika alltså destilerad vinäger. Jaja det blev ju gott men ska ändå prova med den där ingrediensen och tror bestämt att den gör rätten ännu bättre. Gör om gör rätt! Ha nu en fin dag Kram ♥

Detta behöver du till fyra portioner

4 st kycklingbröstfiléer

50 g maizena

1/2 tsk salt

1/4 tsk peppar

olja till stekning

Grönsaker

olja att steka i

2  finhackade vitlöksklyftor

2 buntar asiatisk vårlök (eller vanlig)

       1 gul paprika (eller vilken färg du vill på paprikorna )

1 röd paprika

       1 rödlök

1 rejäl näve cashew nötter

Sås

3 msk ljus sojasås

2 msk thai ättika ( distilled vinegar )

2 msk farinsocker

1 msk kinesisk soja

1 tsk maizena

2-3 tsk chiliolja

Tillbehör

Kokt ris

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till såsen.
Dela kycklingfiléerna i munsbitar. Blanda dessa med salt, peppar och maizena.
Dela paprikorna och löken i munsbitar.
Dela vårlöken i ca 4 cm långa bitar.
Värm olja i en panna, skaka av överflödig maizena och stek sedan kycklingen ca 4 minuter tills den fått en gyllene färg. Lägg över på ett fat.
Värm olja och stek cashewnötterna ca 2 minuter tills nötterna fått lite färg.
Tillsätt paprika & vitlöken och stek ca 2 minuter till.
Tillsätt lök och kyckling. Blanda samman.
Häll i såsen och låt allt puttra samman en stund såsen ska tjockna något.
Strö över vårlöken och servera med jasminris.
inspiration från Alt Asiatiskt ❣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.