asiatiskt,  Kyckling

Chicken cashew

Heej!

Detta är en favoriträtt, recept är från Jennie Walldéns kokbok Asiatiska smaker. Jag gör dubbel sats av såsen den är såå god rekommenderas om du gillar sås 😉 Istället för salladslök har jag rödlök det finns alltid hemma. Sen fräser jag grönsakerna en liten stund och tillsätter dem allra sist, när jag blandat samman sås och kyckling. Låt det puttra en liten stund. Jag gillar krispet i grönsakerna. Om någon inte är så förtjust i nötterna – servera de sidan om.

Ha en fin dag Kram <3

  • 2 klyfta vitlök, skalade och hackade
  • 0,75 dl ostronsås
  • 1 msk svart bönpasta/bönsås
  • 0,5 msk risvinäger
  • 3 msk muscovadosocker
  • 1 msk sesamolja
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 morot, i slantar
  • 1 röd paprika, i munsstora bitar
  • 3 salladslök, i 3 cm-bitar
  • 2 pak choi, i grova bitar

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
  2. Skär kycklinglårfilén i lagom munsstora bitar (cirka 2 x 2 cm). Fräs på hög värme med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Ställ undan.
  3. Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den andra vitlöksklyftan. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.
  4. Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strössla cashewnötter på toppen och servera med ångande varmt jasminris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.