kötträtter,  Soppa

Gulasch

Gulasch med färs, snabblagat, värmande och vansinnigt gott👌Servera med tex vitlöksbröd med ost som du värmer i ugnen och en klick creme fraiche.

Ha en fin dag😍

Till 4/5 portioner

Du behöver

Olja att steka i

500 gr ekologisk blandfärs eller nötfärs

1 finhackad gul lök

2 tärnade paprikor

2 rivna vitlöksklyftor

1 burk (400 gr)hela tomater som du tärnar

3 grönsaksbuljongtärningar

1 liter vatten

4 fasta tärnade potatisar

1- 1 1/2 tsk malen kummin

1/2- 1 tsk hel kummin

3 msk tomatpuré

1/2 msk paprikapulver

Salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

Fräs färsen i oljan tills den är riktigt brynt. Salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök fräs tills löken börjar mjukna.

Tillsätt tomatpuré, kummin, paprika, tomaterna och tomatsåsen från burken, grönsaksbuljongtärningarna och vattnet.

Koka ungefär 10 minuter.

Tillsätt potatistärningarna rör om och låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt & peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.