gratäng,  kötträtter

Västerbotten gratinerad fläskytterfilé

Hej hej!

Hoppas ni haft en härlig helg😊 Jag kan ärligt säga att jag snöar in på viss mat i perioder😅 Just nu är det gratänger, innan dess var det asiatisk mat🤪 Ja ni fattar, är det fler som gör likadant?

Här kommer receptet på denna supergoda gratäng med fläskytterfilé och västerbottenost. Enkelt och gott med gratäng👌

Du behöver till 4/5 personer

Smör att steka i

1 ekologisk Fläskytterfilé ca 800 gr

1 fint hackad bananschalottenlök

1 riven vitlöksklyfta

Ca 300 gr skivad blandad svamp (champinjoner, kanrareller de du gillar)

5 dl grädde

1 msk kantarellfond

1 1/2 msk maizena

Salt & svartpeppar

Ca 2 dl riven västerbottenost

Gör så här

Sätt ugnen på 225°

Putsa och skiva filén i cm tjocka skivor.

Stek dem i smöret salta och peppra.

Lägg över köttet i en ugnssäker form.

I samma panna steker du svampen, när vätskan försvunnit tillsätter du löken. Fräs några minuter under omrörning, tillsätt vitlöken rör runt och fördela det över köttet.

Torka ur pannan.

Häll i grädden i pannan, vispa i maizenan det ska inte vara klumpar kvar. Häll i fond. Koka upp. Låt det puttra tills såsen tjocknat lite. Tillsätt osten, dra ner på värmen och låt osten smälta. Rör runt tills det blandat sig. Smaka av med salt & peppar.

Häll såsen i formen, sätt in i ugnen ca 15 minuter.

Servera med ris, pressad potatis eller klyftpotatis och sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.