gratäng,  Kyckling,  LCHF,  middag,  Uncategorized

Gratinerad kyckling med chili & paprika

Hej hej!

Denna middagen är delvis sponsrad av SMAKBOX ( klick )

I senaste Smakboxen med tillägg kylt & fryst fanns en pkt med Kronfågels minutfile’er och då blev det den här rätten som gick hem hos alla. Såå jag hoppas att om du provar att laga den att du också gillar😍 Jag serverade sallad blomkålsris och basmatiris till ( basmatiriset fräser jag i olja och smör, kryddar med salt och buljongpulver och sedan kokar under lock 10 minuter, sänker värmen till 2:an lägger en kökshanduk under locket tills maten är klar )

Du behöver till 4 portioner

smör att steka i

4 minutfile’er strimlade ca 650gr

1 bananschalottenlök finhackad

4 dl grädde

1 burk arla köket creme fraiche paprika & chili

1/2 dl mango chutney

1 msk kycklingfond

1 riven vitlöksklyfta

Salt & svartpeppar

Toppa med

Riven mozzarella

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 225°

Stekt kycklingstrimlorna i smör salt och peppra. Tillsätt löken och vitlöken. Fräs en stund.

Häll ner fond, mango chutney, grädde och creme fraiche.Rör om och låt såsen puttra tills såsen reducerat lite och blivit lite krämig. Smaka av med salt o peppar.

Häll över i en ugnssäker form, strö över riven mozzarella sätt in i ugnen ca 10 minuter till gratängen fått färg.

Kram Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.