kötträtter,  pasta, ris & potatis,  pastasås

Italiensk klassiker

Spagetti & köttfärssås, älskad av alla tror jag. Eller, inte riktigt alla kanske men nästan😅 En enkel och snabb vardagsfavorit och har man idétorka vad gäller middag så är det ett säkert kort. Hoppas ni gillar denna här, så god tycker jag👌

Ha en fortsatt fin dag!

500 gr ekologisk blandfärs

1 skvätt olivolja att steka i

1 fint hackad gul lök

2 pressade vitlöksklyftor

3 msk tomatpuré

1-2 nypor socker

1 konservburk san marzano tomater som du tärnar.

1 tsk kinesisk soja

1- 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk torkad timjan

1rågad tsk torkad oregano

1 mörk oxbuljong

Ca 1/2 msk maizena

3 dl av pastavattnet

Lite salt

Gör så här

Koka pastan i ordentligt saltat vatten. Spara 3 dl av pastavattnet till köttfärssåsen.

Bryn köttet i olivoljan. Salta liite och krydda med svartpepparen.

Tillsätt löken och fräs en stund. Tillsätt vitlök, rör om.

Häll i tomatpurén. Blanda.

Tillsätt de tärnade tomaterna och såsen i burken. Riv ner buljongtärningen, häll i soja, timjan, oregano och socker. Häll i pastavattnet och rör ut maizenan. Låt såsen puttra 10 minuter. Smaka av med salt & kanske mer peppar.

Toppa rätten med parmesan och hackad bladpersilja och kanske pizzasallad eller vanlig sallad sidan om. Jag fick hem en jättegod salladskrydda från pizzerian och gjorde egen pizzasallad. Rhodos i Landskrona har helt klart den godaste salladen🤤 Efter min nu då hehe🙊

En kommentar

Lämna ett svar till tony Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.