asiatiskt,  kötträtter,  middag

Kinesisk biff curry

Heej!

Denna goda curryrätten lagade jag idag och jösses så gott detta var. Detta måste ni prova! Receptet kommer från altasiatisk.no 👌

BIFF MARINAD

400 g biff ( jag tog flankstek )

2 msk maisena

2 msk vatten

1 msk matolja

1 tsk bikarbonat

½ ts salt

CURRY SÅS

7 dl vatten

3 msk maisena

3 msk ljus sojasås

3 msk currypulver

2 msk ostronsås

1- 2 msk socker

1 msk asiatisk kyckling buljong pulver

GRÖNSAKER

2 små burkar bambuskott

100 g frusna ärtor

2 stora morötter i skivor

1 lök skuren i munsbitar

Servera med kokt ris och toppa med salladslök

Kokt ris

Olja att steka I

Gör så här:

Skär biffen i munsbitar max 0,5 cm i tjocklek.
Blanda samman maisena, olja, vatten, bikarbonat och salt i en större skål. Tillsätt köttet däri och  blanda runt köttbitarna i blandningen ( jag blandar med händerna och har handskar på )

Se till så att det blir jämnt fördelat på alla köttbitar.

Låt biffen marinera i minst 15 minuter medans du förbereder de andra ingredienserna.
Blanda samman såsen och skär  upp grönsakerna.

Värm ca 0,5–1 cm olja i pannan på medelhög värme och lägg ner biffen en i taget oljan, se till så att köttbitarna inte sitter fast i varandra.
Stek i ca 1 minut på var sida, eller til den har fått en fin brun färg.
Låt köttet rinna av på ett hushållspapper.

Tillsätt eventuellt olja i samma panna och stek alle grönsakerna på medelhög värme i ca 2 minuter.
Häll i såsen och låt den småputtra, tillsätt köttet.
Låt det puttra på medelhög värme medans du rör om i ca 5 minuter, eller tills du får önskad  tjocklek  på såsen.

Serveras med ris.

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.