Muffins
Leilas kladdkakemuffins
16 st
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%
Toppa med glasskula, kolasås och hackad dajm.
Sätt ugnen på 175°
Vispa vaniljsocker strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt .
Smält smöret häll I olja och sirap blanda det med äggsmeten.
Blanda kakao bakpulver mjöl & salt och vänd försiktigt ner det I smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda försiktigt ner den i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda muffinsen I mitten av ugnen ca 12 minuter. Muffinsen sjunker ner i mitten när de tas ut från ugnen. Låt svalna.
När muffinsen svalnat, lägg på en kula glass, toppa med kolasås hackad dajm och bär