baka,  choklad

Muffins

Leilas kladdkakemuffins

16 st

1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%

Toppa med glasskula, kolasås och hackad dajm.

Sätt ugnen på 175°

Vispa vaniljsocker strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt .

Smält smöret häll I olja och sirap blanda det med äggsmeten.

Blanda kakao  bakpulver mjöl & salt och vänd försiktigt ner det I smeten.

Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda försiktigt ner den i smeten.

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda  muffinsen I mitten av ugnen ca 12 minuter. Muffinsen sjunker ner i mitten när de tas ut från ugnen. Låt svalna.

När muffinsen svalnat, lägg på en kula glass, toppa med kolasås hackad dajm och bär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.