gratäng,  Kyckling,  LCHF

Gratinerad kyckling

Ugn 200° 20 minuter

Du behöver

4 minutfile’er

Olja att steka I

Salt & svartpeppar

1/2 pkt bacon skuret i bitar

Några skivade champinjoner

Ett par soltorkade tomater i olja strimlade

1 stor riven vitlöksklyfta

Såsen

2 msk kalvfond

4 dl grädde

1 msk tamarisoja

Ca 1 tsk torkad timjan

1 msk balsamvinäger

Gör så här

Häll oljan i pannan, salta och peppra filéerna.

Bryn kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått fin färg.

Lägg över dem I en ugnssäker form.

I samma panna fräser du champinjoner och bacon tills de fått lite färg.

Tillsätt vitlöken och de soltorkade tomaterna rör runt 1 minut ca.

Häll i grädde, timjan, kalvfond, balsamvinäger och soja. Låt allt puttra samman under omrörning. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Häll såsen över kycklingen och sätt in formen i mitten av ugnen.

Servera med skivad brynt spetskål eller ris och lite grönt.

Ha en fin dag❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.