baka

Lite förvirrat

God eftermiddag,

Ja efter en riktig valrysare på tv igår är det väldigt förvirrat idag och en tid framöver..  Något som definitivt är säkert i alla fall är att dessa choklad & nötkräm brownies är lätta att göra och väldigt goda. Så här får ni detta enkla recept som ni snabbt kan svänga ihop och lyxxa till vilken dag som 🙂

IMG_3485 (1)

Choklad & nötkräm brownies     8 st  ugn 175º

2 ekologiska ägg

2 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

100 gr smör

100 gr mörk hackad choklad

2 små pkt nötkräm

1 krm salt

Topping

karamelliserad mjölk ⁄ Dulce de leche ( kolakräm finns i bakhyllan )

vispad grädde smaksatt med vaniljsocker

1 liten pkt dajm

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader, sätt 8 muffinsformar i en muffinsplåt. Smält smör och hackad choklad i en kastrull på svag värme. Rör om smeten ska vara  slät. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt socker och ett ägg i taget, rör smeten slät, tillsätt sedan ägg nummer två. Rör igen till jämn smet. Häll i mjöl och salt och rör återigen tills smeten är slät.

Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Öppna ena ändan på nötkrämen och kläm ut lite kräm i mitten på varje muffins. Sätt in i ugnen ca 13-15 minuter. Lite kladdigt ska det vara 😉 Låt dem sedan svalna och sätt sedan in i kylen någon timme. Behövs absolut inte,  jag tycker det är godare 😉 Vispa upp grädde med lite vaniljsocker i. Lägg i en klick kolakräm i varje muffins. Spritsa sedan i grädde och toppa med hackad dajm.

—————————————————————

Ha en fortsatt fin måndag. Kram Jeanette

IMG_3488 (1)IMG_3487 (1)IMG_3486 (1)

 

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.