Lite förvirrat
God eftermiddag,
Ja efter en riktig valrysare på tv igår är det väldigt förvirrat idag och en tid framöver.. Något som definitivt är säkert i alla fall är att dessa choklad & nötkräm brownies är lätta att göra och väldigt goda. Så här får ni detta enkla recept som ni snabbt kan svänga ihop och lyxxa till vilken dag som 🙂
Choklad & nötkräm brownies 8 st ugn 175º
2 ekologiska ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
100 gr smör
100 gr mörk hackad choklad
2 små pkt nötkräm
1 krm salt
Topping
karamelliserad mjölk ⁄ Dulce de leche ( kolakräm finns i bakhyllan )
vispad grädde smaksatt med vaniljsocker
1 liten pkt dajm
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader, sätt 8 muffinsformar i en muffinsplåt. Smält smör och hackad choklad i en kastrull på svag värme. Rör om smeten ska vara slät. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt socker och ett ägg i taget, rör smeten slät, tillsätt sedan ägg nummer två. Rör igen till jämn smet. Häll i mjöl och salt och rör återigen tills smeten är slät.
Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Öppna ena ändan på nötkrämen och kläm ut lite kräm i mitten på varje muffins. Sätt in i ugnen ca 13-15 minuter. Lite kladdigt ska det vara 😉 Låt dem sedan svalna och sätt sedan in i kylen någon timme. Behövs absolut inte, jag tycker det är godare 😉 Vispa upp grädde med lite vaniljsocker i. Lägg i en klick kolakräm i varje muffins. Spritsa sedan i grädde och toppa med hackad dajm.
—————————————————————
Ha en fortsatt fin måndag. Kram Jeanette
2 Kommentarer
Tony
dom är supergoda😉😘😘😘
kycklingmama
❤️❤️❤️