Korvrätter

Korvgrytan

Enkel och krämig korvgryta som går fort att göra.

Korvgryta 4 personer

  • 1 klick smör
  • 1 paket sp chark kalasgrillare
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk dijon senap
  • 1 msk tomatpuré tex Kung Markatta
  • lite redning vatten & mjöl

Skär korvarna i skivor, hetta upp en stekpanna med höga kanter. Smält smöret och bryn korven, tillsätt lök och fräs ett litet tag. Tillsätt tomatpurén och fräs en stund. Häll i grädde, mjölk, peppar och senap. Låt allt småputtra ca 5 minuter. Vispa ihop vatten o mjöl, häll i lite åt gången i såsen, rör runt. Låt det puttra samman till önskad konsistens ca 5 minuter. Strö persilja över och servera med ris & sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.