Krämig kylling med soltorkade tomater
Godmorgon♥ Hoppas ni har en skön söndag. Igår var vi på julklappsjakt.. En av klapparna på Bellas önskelista hittade vi och betalade – för att sedan hämta med bilen. Vi glömde hämta den haha ;D Hur förvirrat var det här! Haha ja idag får vi åka tillbaks till affären;D Ja vad ska man säga..
Detta åt vi igår till lunch, enkelt och gott 🙂 Jag kan inte fotografera när det är mörkt, blir galet dåliga bilder. Så recept jag vill dela med er provlagas och fotas till lunch 😉
kram Jeanette♥
krämig kylling med soltorkade tomater
4 portioner
600 gr kycklinglårfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad röd chili
3 dl grädde
1 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning ( kung markatta är en favorit) eller 1 msk kycklingfond
salt & svartpeppar
1 1/2 dl riven parmesan
ca 15 soltorkade körsbärstomater på burk ( hittar du inga tar du vanliga inlagda soltorkade tomater och delar )
gör såhär
Hetta upp en djupare stekpanna. Lägg i kycklinglårfiléerna och stek dem gyllene. Salta & peppra, pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt chilin. Häll över grädde och vatten, smula i buljong och lägg i tomaterna. Rör om och låt allt småputtra ca 15 minuter. Tillsätt parmesan, rör om och låt det puttra några minuter till.
Servera med en sallad eller stekta grönsaker och lite pasta om du vill. Strö över mer parmesan och dra ett par varv med svartpepparkvarnen
2 Kommentarer
Tony
Jättefina bilder och mat😍
kycklingmama
❤️❤️❤️