Semmelkladdkaka
Magisk & ljuvlig Semmelkladdkaka ♥
150 gr smör
3 ekologiska ägg
100 gr mandelmassa
1 tsk malen kardemumma
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
topping
100 gr mandelmassa
3/4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
rostade mandelflarn
gör såhär
Sätt ugnen på 175º. Smält smöret, riv mandelmassan. Blanda samman alla ingredienser i en skål med en slev. (Vispa inte) Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform 20 cm i diameter. Smörj kanterna med smält smör. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen 20-25 minuter. Kakan ska vara lite dallrig i mitten. Låt kakan svalna helt.
Lägg mandelmassan till toppingen i en matberedare, tillsätt 3/4 dl grädde och mixa samman till en slät kräm. Vispa upp 3 dl grädde fluffigt tillsammans med vaniljsockret.
Bred mandelmassakrämen över kakan och sedan grädden ovanpå, strö över de rostade mandelflarnen. Pudra över lite florsocker.
Hoppas du gillar den
Kram Jeanette♥