Härligt kladdig kola kladdkaka
God morgon 🙂 Hoppas du mår bra och att du har en fin vecka framför dig. Allt är möjligt! Jag har jobbat helgen på sjukhuset och har en ledig dag idag så jag tänker pyssla med det som jag älskar och har som hobby – att fota och att laga mat i lugn och ro ♥ Något som jag drömmer om är att börja rida igen. Det är något alldeles speciellt. Dessa fantastiska vackra djur, tilltron, samspelet, respekten och känslan när du stiger in i stallet. Synd att det är så dyrt bara, förstår absolut varför, en dag ska jag börja igen..
Vad är din dröm?
Nu till det fantastiska recept på kladdkakan med kolakräm och nougatfluff, mums 🙂
Kram Jeanette
kladdig kola kladdkaka
ca 8-10 bitar
150 gr smält smör
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ekologiska ägg
3 1/2 dl socker
4 msk kakao ( jag gillar Kung Markattas)
2 dl vetemjöl
3/4 burk karamelliserad mjölk ( den färdigkokta finns i bakhyllan )
topping
2 dl vispgrädde
1 pkt dubbelnougat
pudra över kakao vid servering
gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader, lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant 20 cm ∅ och smörj kanterna med smör. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop alla torra ingredienser, tillsätt smör och ägg. Rör med en slev till en jämn smet. Vispa inte! Häll i hälften av smeten i formen, ringla ner 3/4 av kolakrämen. Häll över resten av kladdkakssmeten. Sätt in i ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara dallrig i mitten och den stelnar till i kylen. Låt kakan svalna. Sätt in i kylen.
Värm grädden i en kastrull inte koka utan låt den bli riktigt varm. Tillsätt nougaten i bitar. Låt den smälta och blanda ordenligt tills smeten är jämn. Låt svalna och sätt in i kylen. Låt den stå minst 6 timmar. Vispa sedan upp med elvisp tills det blir ett härligt fluff. Bred över kakan, pudra över lite kakao vid servering ♥
2 Kommentarer
Tony
den var underbart god!!
kycklingmama
❤️😙