fisk/skaldjur

Räktårta till Påsk

IMG_1644 Hej Hej! Dålig uppdatering här men tiden räcker inte till riktigt 🙁 Nåväl efter en påskhelg med jobb, överdrivet med godis och en fantastisk räktårta är vi ganska nöjda. Den här är vansinnigt god och jag skulle utan tvekan sätta i mig en bit varje dag hehe 😉 Här kommer mitt bidrag, lite sent men rätt vad det är så är det midsommar och den passar precis lika bra då 😉 Hoppas du haft en härlig Påsk Kram J♥ Detta behöver du till Räktårtan 200 gr kavring 75 gr smält smör Fyllning 4 dl creme fraiche 3 gelantinblad 300 gr hackade avrunna räkor på burk ( gärna handskalade ) 1 bunt färsk gräslök 1 ask ca 20 gr färsk krasse färsk dill tex i kruka nästan hela spara lite till garnering 1/2 dl finhackad purjolök lite mer än 1/2 burk svart kaviar 1 krm svartpeppar 1/3 tsk salt 1 msk citronsaft Garnering physsalis räkor resten av den svarta kaviaren dill ca 1 dl vispad creme fraiche vindruvor machésallad Gör så härSkär bort kanterna och mixa brödet i en matberedare till fina smulor och blanda samman med smöret. Lägg ett bakplåtspapper/ smörgåspapper i en form med avtagbara kanter ca 20 cm ∅ och tryck ut brödblandningen. Ställ svalt. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa upp creme fraiche med en elvisp. Den ska bli fast. Blanda ner hackade räkor, hackad gräslök, hackad purjolök, hackad gräslök, dill, krasse, citronsaft, rom och krydda med salt & svartpeppar. Rör om om tills allt blivit blandat. Krama ur gelantinbladen ordentligt och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelantinet i röran. Rör om tills allt blandat sig. Fördela fyllningen i formen och släta ut med en kniv eller slickepott. Låt den stå kallt gärna tills nästa dag eller minst 6 timmar. Ta fram räktårtan och skär runt kanten så att den lätt lossnar. Lägg över på ett fat och garnera med vispad creme fraiche som du spritsar ut, räkor, physsalis, salladen, resten av kaviaren, vindruvor och dill.IMG_1645 IMG_1667IMG_1648
IMG_1646
Vi färgade några ägg med blåbär och några med rödkål, så himla fina de blev:) Prova!
             

2 Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.