kötträtter

Söndagsmat

Hej hej, idag är det en sån där lat o mysig söndag. Höstigt ute och mannen har tänt fyr i spisen sååå skönt <3 Jaha vad skulle vi hitta på till lunch idag då 😉  Hade en paket blandfärs i kylen och gjorde små köttfärsbiffar på detta receptet.
Plattade till dem med en gaffel och stekte i vitlökssmör som blev över från igår – gott! Actifryn är så himla bra den används väldigt ofta och idag blev det bitar av morötter, palsternackor potatis och svamp i. Kryddade med vitlökspulver, rosmarin,
salt & svartpeppar och en rejäl skvätt rapsolja. Sköter sig själv och är klart på 25 minuter 🙂 Receptet på såsen kommer här↓.Vi älskar sås! Den räckte till tre men ska kunna räcka till fyra 😉 Ha en skön söndag Kram Jeanette
DSC02341 Pepparsås ca 3 msk hackad gul lök 1 klick smör 1 tsk fransk senap 1 tsk (Kockens) ekologisk grovmalen svartpeppar 2 msk kalvfond (Touch of taste) 4 dl vispgrädde Gör så här: Smält smöret i en stekpanna och tillsätt lök,
fräs ett tag och rör runt under tiden. Tillsätt senap och svartpeppar rör runt och låt det fräsa en liten stund. Häll i grädden och kalvfond. Koka upp smaka av med lite salt och låt sedan såsen puttra ca 10-15 minuter på medelvärme. Rör runt med jämna
mellanrum. Såsen ska reducera lite och vara lite tjockare. Servera med köttfärsbiffar och rotfruktspytt eller till kylling, en biff och stekta grönsaker det är ju också såå gott 🙂
DSC02345

Sååå mysigt <3

DSC02347

Ääälskar denna mysiga jackan mannen köpte till mig <3

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.