Kyckling

Kokoskyckling

IMG_1803 Detta är så himla gott. Jag lovar. Kyckling med en massa goda kryddor blir till en magisk kycklinggryta. Busenkelt är det också. Receptet kommer från någon mattidning, fråga mig inte vilken det minns jag ej 😉  Kram♥ Kokoskyckling 600 gr kycklinglårfilé skurna i munsbitar olja att steka i salt & svartpeppar 1/2 tsk kanel 1 1/2 tsk torkad koriander 1 1/2 tsk malen gurkmeja 1 tsk spiskummin 1/2 tsk malen kardemumma 2 krm chiliflakes 2 stora pressade vitlöksklyftor 1 kycklingbuljong ( jag tycker Kung Markattas är godast) 1 burk kokosmjölk 400ml 1 dl grädde 1 hackad gul lök 2 msk fryst hackad ingefära servering ris eller nudlar Gör så här: Stek kycklingbitarna i oljan, låt dem nästan bli genomstekta. Tillsätt den gula löken, ingefära och kryddor. Fräs under omrörning ett tag allt ska blanda sig och det kommer dofta vääldigt gott. Tillsätt vitlöken, rör om ordentligt. Häll på grädde och kokosmjölk – låt allt stå och puttra ca 10-15 minuter Smaka av om det behövs mer salt. Servera med ris eller nudlar, vill du kan du pressa över lite limesaft. IMG_1799 DSC02382DSC02393

…vi var iväg och köpte fina pumpor från en gårdsbutik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.