baka

Sebastians studenttårta

Hej! Nu har Sebastian äääntligen tagit studenten på årets varmaste dag❤ Han var så himla  lycklig och sååå stilig:) Är så jäkla stolt över honom, som han har kämpat! Nu väntar anställningsintervjuer och vi håller alla tummar och tår:) Tårtan blev en superenkel sommartårta med massa svenska söta goda jordgubbar från vår by. Jag ville göra en egen tårta men hade inte energin att göra allt själv, men samtidigt var jag inte så sugen på att köpa inplastade bottnar i butiken så jag beställde både vaniljkräm och bottnar från ett konditori i stan. Det blev så himla bra så detta är ett tips! Gör tårtan dagen innan den ska ätas och dekorera den samma dag den ska serveras.
Ha en fin dag kram Jeanette

 
Sommartårta
 
5 tårtbottnar 15 cm
Öhnos jordgubbssylt ca halva burken
2 dl vaniljkräm
vitchokladfluff – 4 dl vispgrädde+ 185 gr marabou vitchoklad
Topping
massa jordgubbar
och riven vit choklad
 
Gör så här
Hacka chokladen och koka upp grädden. Häll i chokladen och rör tills allt smält och rör runt tills allt är blandat. Låt svalna och sätt in i kylen ca 8 timmar. Vispa sedan upp chokladgrädden fluffig och lagom fast. 
Fördela ett lager jordgubbssylt, vaniljkräm och vitchokladfluff på alla bottnarna. Spackla sidorna och ovandelen av  med resten av fluffet. Skydda tårtan med plastfolie och sätt in i kylen tills nästa dag. Dekorera samma dag den ska serveras.

Studentmiddagen på Mando i Malmö
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.