kötträtter

världens godaste köttfärssås?

 

Hej hej☺ När man inte mår nåt vidare i själen stannar allt annat upp. Det enda som då betyder något är att bli bra. När man är på topp ( läs jag ) har jag hur många önskningar som helst knasigt va. SÅ trött, motion är ju medicin för kropp och själ, jag tvingar mig för att sedan rasa samman. Hur får man orken och kraften tillbaka.. Att skriva här nu är ett steg i rätt riktning iallafall, galet trött och nerbäddad i soffan, det är ett framsteg minsann☺Kämpa kämpa!

Vill dela med mig av ett till recept på köttfärssås har nog lagt upp ett par innan tror jag 😉 Hoppas du mår bra kram Jeanette♥
 
500 gr svensk blandfärs
smör att steka i
1 gul lök
1 morot
1 solovitlök eller 3-4 klyftor
2 förpackningar krossade tomater (jag tog Icas I love eco i tetra förpackning )á 390 gr
1 msk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 1/2 tsk oregano
1 msk paprikapulver
1 tsk grovmalen svartpeppar
ca 1/2 tsk salt
1 1/2 msk oxfond
2-3 krm cayennepeppar
2 tsk grillkrydda
ca 1/2 dl ketchup
 ca 1/2 tetra med vatte att spä med( där de krossade tomaterna låg i )
 
gör så här
 
Mixa morot, lök och vitlök till små bitar i en matberedare. Hetta upp en stekpanna lägg i smöret och låt det smälta. I med grönsakshacket och fräs ett par minuter, tillsätt köttet och stektills det nästan är genomstekt. Tillsätt kryddorna och stek ett tag till. Tillsätt tomatkross, ketchup, fond och vatten. Rör om och koka upp. Låt sedan köttfärssåsen puttra ca 15-20 minuter rör om då och då. Smaka av, tillsätt mer kryddor om du vill. Servera med din favoritpasta, parmesan och hackad basilika♥

 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.