fisk/skaldjur

laxfiléer i krämig sås

Hej hej! Idag premiär eldade mannen i braskaminen och gissa vad mysigt ❤ inte för att det på något vis var svalt inomhus, utan just för mysfaktorn när det är regnigt och grått ute. Vi har verkligen sett fram emot hösten och det är min favorit årstid:) Egentligen gillar jag skiftningarna mellan alla årstider men hösten är så vacker och mysig.. Har du någon favorit och i såfall vilken?
Gjorde en laxrätt med en härlig sås, avslutningsvis åkte den in i ugnen för att få lite färg. Servera med sallad till eller pasta, klyftpotatis och en sallad tex. 
Kram Jeanette

 
Lax i krämig sås
3 portioner
 
3 laxfiléer
smör 
salt, peppar, lökpulver
 
sås
1/2 dl vitt vin
3 dl grädde
smör
1 tsk finhackad vitlök
1 dl creme fraiche
1 tsk dijon senap
1 msk kycklingfond
salt & svartpeppar
1 dl riven parmesan
 
Dekorera med tex timjan eller hackad persilja
 
Gör så här
 
sätt ugnen på 225°
Krydda och stek filéerna på båda sidor i smör de ska få färg men ska inte bli genomstekta.
Lägg laxen i en liten ugnssäker form 
I samma stekpanna lägg i en klick smör, fräs vitlöken en liten stund.
Häll i vin, grädde, creme fraiche, senap och kycklingfond. Låt såsen koka upp och den ska puttra tills den blir lite simmig och tjocknar till lite ca 5minuter. 
Häll i parmesanen och rör runt låt såsen puttra 1 minut till.
Häll såsen runt laxfiléerna och sätt formen lite högre upp i ugnen. Låt den stå ca 10 minuter.
 
 
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.