fisk/skaldjur

vitlöks räkor

Så snabbt det går att laga dessa supergoda lyxiga vitlöksdoftande räkor! Det tar knappt 10 miuter innan du har dessa smarriga räkor på tallriken. Servera bara som de är eller om det är till kvällsmat så servera tillsammans med nudlar eller spagetti. Förbered alla ingredienserna innan, för räkorna blir snabbt färdiga. Jag använde en kötthammare att krossa vitlöksklyftorna med så smidigt.  Skalet får sitta kvar som blir krispigt när det steks och man kan enkelt ta bort de stora skalbitarna. 
Hoppas du provar detta, till middag eller bara till en kall öl mums☺
Kram♥

 
du behöver
till 10 stora råa frysta eller färska räkor
( jag åt 10 själv hade kunnat äta 10 till 😉  )
ca 3 msk olja
 ca 50 gr smör
2 stora vitlöksklyftor smaschade 
chiliflakes  efter smak
1 nypa flingsalt
 nymalen svartpeppar efter smak
 ca 1 msk pressad citronsaft 
färsk hackad persilja 
Gör så här
 
Häll oljan och smöret i en upphettad stekpanna. Tillsätt vitlök och fräs ca 30 sekunder rör hela tiden. Tillsätt räkorna, salta & peppra. Stek ca 2 minuter på varje sida, räkorna ska bli rosa och få en lite gyllene färg. Tillsätt citronsaft och chiliflakes fräs en liten stund och rör om. Tillsätt persiljan. Servera till vitlöksbröd, pasta, eller som det är med den kalle ölen till mums!

 
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.