sås

Pepparsås

Heej, härom dagen åt vi stekt fläskfilé och till det hade vi rostade rotfrukter och pepparsås. Så gott! Rotfrukter i ugnen e ju smidigt nyttigt och gott. Lite förberedelser, ta vad man har i rotfrukts och grönsaksväg, jag hade rödlök, sötpotatis, potatis & morötter. Blaska på olja ,mina favoriter är kung markattas olivolja och rapsolja. Krydda med vitlökspulver salt svartpeppar oregano & timjan. In i ugnen 225° ca  30 minuter. Receptet på pepparsåsen kommer här↓ 
 
 
Pepparsås
 
3 dl grädde
smör
1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk oxfond
2 dl vatten
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk worcestershiresås
1 msk tamari soja
salt efter smak
maizena redning ( för ljusa eller mörka såser )
 
Gör så här
Fräs lök och peppar i smöret, tillsätt vitlöken fräs en liten stund. Tillsätt resten av ingredienserna utom maizena redningen. Koka upp såsen och låt den sedan puttra ca 6 minuter under omrörning. Tillsätt sedan maizena redning efter tycke och låt såsen puttra tills den tjocknat lite.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.