dryck,  LCHF

Lite festligt småplock till Nyår

inlägget innehåller köplänkar ( adlinks ) för Mat.se
 Hej i stugorna!
Gud va tiden rusar iväg, tänk att det snart är Jul. Vi har inte ens skaffat gran än, attans. Idag skulle vi också fixa en som så många andra dagar men jag är såå trött. Ligger i soffan i skrivande stund. Vaknade klockan tre inatt och kunde inte somna om. Sen klockan 05 var det ju dags att stiga upp. Jag som aldrig någonsin haft svårt att sova. Jaja, hoppas på bättring 😉  Har hunnit göra julgodis och också ätit upp det hehe. Gör du julgodis? Vad är ditt godaste julgodis? Jag gillar det mesta, tryfflar, kolor, bountybollar, jag skulle kunna rabbla upp hur mycket som helst!
Men nu till lite tips på småplock  🙂 Krustader och  serranorullar, lätt som en plätt. Stor kram och ta det lugnt, tänk på din hälsa. Ett stressmoment mindre är att handla på Mat.se  ( Just nu får nya kunder  200 kronor i rabatt vid beställning över 700 kronor. Passa på, snabba leveranser!
Fyllda krustader
1 förpacknig mini krustader
ca 2 dl creme fraiche
1/2 liten finhackad rödlök
1 burk 50 gr svart stenbitsrom
färsk dill
 
Gör så här
Vispa upp creme fraiche med elvisp till den blir fast. ( Först blir den rinnig när du vispar men fortsätt! Fyll krustaderna med creme fraiche, strö över rödlök, toppa med stenbitsrom och en liten dillvippa.
Serranorullar
15 st
15 skivor serranoskinka
1 förpackning färskost Boursin Garlic & Herbs 150gr
ca 1/3 gurka skuren i stavar
lite nymalen svartpeppar
eventuellt lite färsk gräslök
Gör så här
Lägg serrano skinkskivorna på en skärbräda.
Lägg en klick färskost i mitten på varje, platta ut det lite grann.
Lägg en gurkstav i mitten, mal lite peppar över varje och nägra gräslöksstrån.
Rulla ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.