baka

Fastlagsbullar / Semlor

Vad säger du, Fastlagsbullar eller Semlor? Jag säger Fastlagsbullar, kanske något man säger i södra sverige? Iiingen aning men hur som helst så är det sååå gott! Älskar detta magiska lilla bakverk 🙂 Eftersom det inte finns någon botten i mig när det kommer till söta saker så köper jag oftast färdiga bullar antingen från bageriet eller i vår lilla ica butik som får levererat fatastiskt goda bullar flätor kanelbullar mm från ett bageri i Billeberga. 5 bullar i ett paket är kanon, vars en liksom 😉  Smakar som hembakat.  Ha en fantastisk helg Kram!
Detta behöver du
( till 5 stycken )
ca 3 dl grädde + 1tsk vaniljsocker
5 vetebullar köpta eller hembakade
ca 200 gr mandelmassa
några msk ovispad grädde
florsocker att pudra över
Gör så här
Skär av locket på bullen, stansa ut ett hjärta med en pepparkaksform.
Vispa grädden + vaniljsockret fluffig.
Riv mandelmassan fint och blanda den smidig med några msk ovispad grädde.
Montera ihop bullen, bred över mandelkrämen, spritsa över grädden eller klicka ut den på bullen.
Lägg över locket och pudra över florsocker vid servering.

2 Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.