pasta, ris & potatis

Pasta med friterad salvia

Här kommer ett härligt recept på ännu en pastarätt. Det har blivit mycket pasta den sista tiden. Men snart så kommer köttet jag beställt från Naturligt kött 🙂  Något jag blev väldigt glad för är att vi nu har ett samarbete! Så tacksam och glad. Ska bli väldigt roligt och spännande♥

Under tiden jag väntar på det schyssta köttet, får familjen snällt äta all pasta, lax, fisk och kyckling,, 😉
Här kommer receptet↓
valfri pasta
1 kruka färsk salvia
2 finhackade vitlöksklyftor
mozarellaboll
flingsalt & nymalen svartpeppar
kastanjechampinjoner
150 gr smör
eventuellt lite rucola
riven parmesan
Så här gör du
Fräs svampen i lite smör tills den får färg, salta & peppra.
Plocka salviabladen och smält smöret i en kastrull. Smöret ska bubbla och börja ändra färg till lite mörkare. Rör om och smöret får inte brännas.
Lägg i salviabladen och fritera dem i smöret tills de blir krispiga.
Ta upp bladen med en hålslev eller gaffel och låt dem rinna av innan du lägger dem på ett hushållspapper. Eller lägg dem i en sil om du inte har hushållspapper.
Tillsätt vitlöken i smöret en liten stund och blanda därefter samman smöret med pastan, svampen och dela mozzarellan i bitar och blanda i. Toppa med salviabladen, flingsalt, nymalen svartpeppar och massa parmesan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.