kötträtter

Burgare av Naturligt kött

Hej hej,

Mycket grillning nu, vi har ju haft härliga dagar och nästintill sommarvärme nån eftermiddag på altanen. Så härligt! Burgare är en favorit och köttet som levereras från Naturligt kött behöver endast salt & svartpeppar då det är hög kvalité och har en fin smak i sig själv. Men ibland vill man prova något nytt och denna gång blev det så. Blev väldigt gott det med så prova gärna. friterade sötpotatispommes kryddades med salt svartpeppar vitlökspulver och lite dill. Jag gillar burgare med inte så mycket ” klägg ” i, typ whopper – Burger King, Saluhallen i Malmö deras classic. Sen dippar jag gärna pommes i ketchup med massa grovmaken svartpeppar eller tryffelmajjo. Vad har du för favorit burgare och var nånstans?

Ha nu en riktigt härlig helg Kram!

Detta behöver du

ca 700 gr nötfärs eller högrevsfärs

1 msk worcestershiresås

1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

1 msk vitlökspulver

1 tsk salt

Gör så här

Blanda samman alla ingredienserna med köttet. Forma färsen till bollar, ( jag väger så alla blir lika stora och gärna i 100 gr ). Tryck ut dem med en hamburgarpress till valfri tjocklek. Pensla med lite olja och grilla dem några minuter på båda sidor tills de fått fin färg.

Tillbehör

Hamburgerbröd som fått lite färg på grillen, majjo tips Hellmann´s , tomatskivor, lökringar, romansallad, cheddarost, ketchup, saltgurka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.