glass

Dags för en frusen dajmcheesecake

Hej hej,

Förkylt och hängigt har det varit från min sida ett bra tag nu. Fortfarande ont i kroppen och helt orkeslös. Typiskt. Ja vad gör man då mer än att se filmer, serier och att orka laga mat nån gång ibland? Jo man intar soffläge, hänger lite på instagram det sociala är viktigt . Röra sig måste man lite grann och inte bara mellan kök soffa toa och sovrum;) Lite armstyrka med kameran blir det med då och då 😉 Det är nog det som orkats med.

Men jag har också fått hjälp av bästa Annica @fru_pyssel ( instagram ) att göra en ny blogg till mig och jag är såå glad och nöjd för det <3 Har en gammal blogg på wordpress sedan tidigare och alla matbilder och recept har inte kommit med till bloggen efter det och denna frusna dajmcheesecaken är ett av dem. Så detta är det första inlägget på nya bloggen med ett gammalt och smarrigt recept.

Önskar er en härlig helg

Kram

Dajmcheesecake
Botten
12 Hobnobs havrekex
50 gr smör

Fyllning
3 pkt dubbeldajm
3 dl vispgrädde
2oo gr färskost
3 äggulor
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 msk vaniljsocker
1/2 burk karamelliserad mjölk

Topping

minimaränger
1 dubbeldajm

Gör så här
Mixa samman havrekakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en rund form med avtagbara kanter ( min form är 24 cm Ø ). Ställ in i kylen. Ta fram tre skålar, vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker till en slät smet i en skål . Vispa grädden fluffig tills det bildas toppar i den andra skålen. Vispa äggvitorna till hårt skum med en ren torr visp i den tredje skålen. Hacka dajmen väldigt fint. Blanda samman dajm med grädde och färskostsmeten. Vänd sedan ner de vispade äggvitorna försiktigt med en slickepott. Häll smeten i formen och klicka i kolakräm lite här och där i smeten. Grovhacka den sista förpackningen dajm och toppa cheesecaken ta en rejäl näve med minimaränger och strö över. Frys minst ca 6 timmar. Låt den stå framme en liten stund innan den ska serveras ♥

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.