Kyckling,  pasta, ris & potatis

Grillad kyckling & risotto

Igår grillade vi igen alltså så gott! Något vi verkligen behöver köpa är ett lagom stort avlastningsbord att ha sidan om grillen. Ska kika runt lite på nätet:) Kycklingsteak är så tacksamt att grilla, blir aldrig torrt och så gott med skinnet som blir krispigt. Vi hade risotto till och jag är helt kass på att göra risotto så jag köpte Blå Bands Kantarellrisotto som räcker till 2-3 personer, jag hade två påsar och vi var 5 som åt ( generösa portioner 😉 och det var ett tillbehör. Lite mesig i smaken så saltade pepprade rev ner parmesan och blandade i tryffelolja och xtra parmesan vid servering. Konsistensen blev så bra och jag kan säga att de jag försökt göra själv har blivit som gröt blä;) Kycklingen kryddades med en bbq rub och torkad timjan, det är socker i ruben inte så lite och då är det lätt att det bränns. Du kan ta mindre av sockret om du vill, och inte grilla på för hög värme. Hela satsen räcker till många grillningar du kan också göra en mindre sats och lägga till andra torra kryddor.

Bbq rub

1 dl paprikapulver

1/2 dl vitlökspulver

3/4 dl socker

1/2 dl salt

1/2 dl mellanmalen svartpeppar

1 – 2 msk chilipulver

Blanda alla ingredienserna, förvara i en tättslutande burk

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.