LCHF,  pizza

Lowcarb pizzadeg

Snabb och enkel lågkolhydratspizza. Gör en stor pizza av degen eller flera mindre. Du kan antingen ta bara parmesan eller blanda med ostar du har hemma, till en av satserna tog jag hälften parmesan+gratängost. Så gott vilket som. Ha en fin dag Kram kram 🙂

Detta behöver du

  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 200 gr parmesan
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop alla ingredienserna till pizzadegen med en elvisp. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Klicka ut degen i valfri storlek på bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla eller tryck ut degen. Ta bort översta pappret och grädda i ugnen ca 15 minuter.

Ta ut pizzan och höj värmen till 225 grader. Toppa pizzan med tex pizzasås, förstekta champinjoner, färsk basilika, ännu mera ost, chiliflakes, oregano och strimlad rödlök. Sätt in i ugnen igen ca 6-8 minuter tills osten fått lite färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.